Een First voor PE1DHR en PA3CGG

Op 2 meter (5 juli 2009)
vanuit Bert’s nieuwe woonplaats: Oosterhout – NB

Experimentele Antenne van PE1DHROnder verre van ideale omstandigheden (wat mijn antenneopstelling betreft) hebben we gisteravond een vlekkeloze verbinding tot stand gebracht op 145.400 FM. Signaalsterkte was S3-4 en de ontvangst was bij 25 W onderhevig aan QSB maar bij 50 W ging het bijna ruisvrij.

Mijn  antenne is een 2 x 5 elements kruisyagi van onbekende herkomst.
De antenne staat op het dak van mijn garage tussen de muren op 4 meter hoogte en straalt tegen de daken van de huizen aan de andere kant van de straat.
De polarisatie was vertikaal.

Dit resultaat geeft goed hoop op verdere verbetering als het zaakje op de schoorsteen zit en ik tot in de verste verten geen obstakels meer heb.
Ik denk niet dat Amstelveen tot de mogelijkheden behoort maar je weet het maar nooit.