Velddagen …
een evenement voor jong en oud

De bedoeling van een velddag is dat radiozendamateurs laten zien dat ze ook onder primitieve omstandigheden in staat zijn verbindingen te maken. Ze mogen dan voor hun elektriciteitsvoorziening geen gebruik maken van het bestaande lichtnet. Ook mogen zij geen antennes bevestigen aan bestaande gebouwen.

Een weekend buiten

Sunset SkylineNu eens geen solitaire activiteit vanuit de shack, maar samen in de open lucht bezig zijn, waarbij ook de gezelligheid een grote rol speelt.
Het is tevens een goed evenement om onze hobby aan het publiek te tonen. Zelfs voor onze relatie met onze partners en kinderen kan dit gebeuren een positief effect hebben.

Wedstrijd

Om te kunnen peilen in hoeverre velddagstations erin slagen de optimale mix te vinden tussen gezelligheid, improvisatievermogen en contestvaardigheid is de velddagcontest in het leven geroepen.

U hoeft natuurlijk niet mee te doen met de wedstrijden. De dagen zijn ook te benutten om lekker in de buitenlucht de vakantiespullen eens uit te testen, uw nieuwe antenne uit te proberen, of om onder het genot van een natje en een droogje met uw medeamateurs van gedachten te wisselen.

Informatie en fotoverslagen over de gehouden velddagen