QRV vanuit Gambia ??

Hein PA3AYV heeft contacten in Gambia en vraagt zich af of er mogelijkheden zijn en er belangstelling voor is om een DX-peditie te houden naar Gambia. Als je na het lezen van onderstaand stukje van Hein enthousiast geworden bent neem dan contact op met hem op.

Ooit werkte ik bij de gemeente Uithoorn en kende daar een collega, Ria Rugge.
Vanaf het moment, dat ik – vele jaren later – hoorde dat zij was geëmigreerd naar Gambia en daar trotse eigenaresse was geworden van een mooie lodge voor de ontvangst van gasten, heb ik mijn fantasie laten gaan over een mogelijk bezoek, uiteraard gecombineerd met amateuractiviteiten vandaaruit (want zo’n kans laat je niet lopen). Maar tot nu toe is het er nooit van gekomen.

Toch is dit idee altijd bij me blijven knagen.
Tegelijk kwamen er dan een heleboel vragen boven drijven.

Hoe krijg je als buitenlander daar een zendmachtiging ?
Worden er in Gambia überhaupt zendmachtigingen uitgegeven ?
Wie zouden er mee willen doen (ik ga er geen éénmansexpeditie van maken!)
Zou Ria eigenlijk wel zo’n groepje zendamateurs kunnen en willen herbergen ?
Is er ook ruimte om antennes te plaatsen ?
Is er 220 Volt ? Zijn er in de buurt mogelijkheden materialen te kopen ?
Hoe krijg je je apparatuur over de grenzen ?

Enz enz

Op welke vragen ik het eerst een antwoord moest zoeken (waar moet ik beginnen) was eigenlijk de grootste vraag !!

Intussen heb ik ervoor gekozen eerst Ria maar eens te benaderen.

Zij denkt dat haar accomodaties heel geschikt zijn. Er zijn over en weer natuurlijk nog wel een hoop vragen, maar in principe denkt zij een groep van 5 á 6 personen heel goed te kunnen huisvesten en er is ruim terrein om de lodge, zodat het plaatsen (afspannen) van antennes geen al te groot probleem hoeft te zijn.

Over het aanvragen van zendmachtigingen heb ik intussen ook wat informatie verzameld.
Dat lijkt niet al te moeilijk. Er zijn in Gambia tussen 1948 en heden circa 150 machtigingen aan radiozendamateurs afgegeven. Daarvan zijn er ongeveer drie min-of-meer (incidenteel) actief. Dat maakt het land aantrekkelijk voor een DX-peditie, zou ik zeggen.

De bedoeling van dit stukje is om te polsen of er binnen de afdeling Amstelveen belangstellenden zijn om aan zo’n “uitstapje” mee te doen, want dat is het volgende punt dat ik wil onderzoeken.

Daarnaast ben ik nieuwsgierig of er binnen (of buiten !) de afdeling mensen zijn met ervaring op het gebied van dx-expedities en/of met QRV zijn vanuit Gambia.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

73 – Hein Bloemers – PA3AYV
email: mpuithoorn (at) gmail.com
Tel/Whatsapp: 06-14797160