Leesmap juli

De nieuwe leesmap is nu uit. Wat die zoal te bieden heeft, ziet u hier

Weer QSL-kaarten ontvangen

Uw QSL-manager heeft sinds maanden weer een pakket QSL-kaarten ontvangen van het DQB.
Hoe te handelen om ze in uw bezit te krijgen staat in een eerder bericht  Uw QSL-kaarten en COVID19

Erwin David – G4LQI / VE3ZTH / ex PAøCG Silent Key

Erwin G4LQIErwin David – G4LQI / VE3ZTH / ex PAøCG Silent Key
Wij hebben het droeve bericht ontvangen dat Erwin op zaterdag 20 juni 2020 is overleden.
Erwin is 94 jaar geworden.
Zijn XYL Esther G7EOE was precies 6 maanden eerder overleden en Erwin was sindsdien erg verdrietig en eenzaam.

QSL Erwin & EstherTot en met zijn 93e jaar woonden zij op de hoogste (3e) verdieping van een flatgebouw met een groot balkon met uitzicht op de zee. De balkonrailing maakte een goede ‘aarde’ voor een inv. L antenne, 6m hoog en 9m horizontaal op hengelstokken waarmee hij onverwacht behoorlijk op HF kon werken. Voor lokaal verkeer had hij een colinear voor 2m en 70cm (verticaal).

XYL Esther, G7EOE, was al geruime tijd niet meer actief maar ging nog wel met Erwin naar radio evenementen die binnen haar rijbereik lagen.

De laatste maanden woonde Erwin, in isolatie wegens de corona lock down, in een verzorgingshuis in Surrey. Erwin had hartklachten die de laatste maanden waren verergerd en had het benauwd.

Voordat Erwin zich enkele jaren geleden definitief in Engeland vestigde, was hij actief binnen onze afdeling.
Menigeen herinnert hem nog wel van de bijeenkomsten, de PI4ASV-ronde en zijn artikelen in de ‘Amstelstraler’.
AIR-RADIO JAKARTA 1954 Amstelstraler 2007 nrs 3 en 4
AVONTUREN IN CANADA 1953 – 1956 When I was Young and fancy-freAmstelstraler 2008 nrs 1, 2 en 3
STUDIE & RADIO Mijn hobby is mijn beroep Amstelstraler 2013 nrs 1, 2 en 3; Amtelstraler 2014 nr 3

HF Antenna CollctionIn de uitgave van de VERON ’Vijftig jaar VERON Honderd jaar Radio’ vinden we op pagina 239 een foto van de shack van Erwin ergens tussen 1945 en 1950 met indrukwekkende apparatuur.
Dit is een bijzondere foto omdat Erwin tussen 1943 en 1945 in Auschwitz gevangen was. Zijn vader en hij waren de enigen van het gezin die dat hebben overleefd. De foto getuigt van zijn veerkracht en positieve instelling.
Volledige stationsbeschrijving in Amstelstraler 2009 nr 1: PAøCG – 60 JAAR Geleden

Na een QSO met een Amerikaanse amateur reisde hij naar de VS waar hij aan een universiteit ging studeren. Na zijn afstuderen heeft hij radio- en radarstations in o.a. Amerika, Canada en Indonesië gebouwd.

Erwin is ook de auteur van de RSGB-uitgave ‘HF Antenna Collection’

PA7ZEE / PA3ALG

Leesmap juni

De nieuwe leesmap is nu uit. Wat die zoal te bieden heeft, ziet u hier.

Uw QSL-kaarten en COVID19

Zoals het zich nu laat aanzien zullen er als gevolg van het coronavirus langere tijd geen afdelingsbijeenkomsten gehouden worden. Door dit virus is tevens het DQB gesloten en worden er momenteel geen QSL-kaarten verzonden.
Diegene voor wie ik nog QSL in de koffer heb kunnen hun QSL krijgen door mij een aan zichzelf geadresseerde en gefrankeerde envelop te sturen.

Hier is te zien voor wie er QSL is.

De amateurs die van de mogelijkheid gebruik willen maken kunnen mij een email sturen die ik zal beantwoorden met opgave van de hoeveelheid aanwezige QSL zodat de envelop met de juiste porto kan worden gefrankeerd.

73
Theo PA1TO
pa1to@veron.nl

Leesmap mei

De nieuwe leesmap is nu uit. Wat die zoal te bieden heeft, ziet u hier.

Leesmap april

De nieuwe leesmap is nu uit. Wat die zoal te bieden heeft, ziet u hier.

Aan de leden

Beste leden,

Zoals jullie vorige week in onze nieuwsbrief hebben kunnen lezen had het bestuur besloten op een later tijdstip te bezien of de clubavond in april, de buitenactiviteit 200 jaar Uithoorn en eventueel de clubavond in mei nog konden doorgaan.
Echter hadden wij ook niet kunnen voorzien dat, gezien het asociale gedrag van een kleine groep landgenoten, het noodzakelijk is gebleken voor onze overheid om alle activiteiten en bijeenkomsten tot 1 juni 2020 zonder ondergrens te verbieden.

Met deze beslissing van de regering rest het bestuur slechts de trieste doch formele taak jullie te informeren dat de clubavonden in april en mei en de activiteit 200 jaar Uithoorn zijn geannuleerd.
Voor de activiteit 200 jaar Uithoorn hopen we, maar vrezen er toch wel een beetje voor, dat we deze op een later tijdstip dit jaar alsnog mogen organiseren.

Hoe verder voor de clubavond in juni, de contest in juli, het SSB weekend in september en verder?
Helaas valt dit, en dat blijkt natuurlijk wel weer met de huidige maatregelen ten opzichte van onze communicatie van afgelopen donderdag, volledig niet te voorspellen.
Wij houden de ontwikkelingen scherp in de gaten en zullen, indien dit verantwoord is, proberen clubavonden en buitenactiviteiten na 1 juni gewoon door te laten gaan.
Maar niets is zeker en de gezondheid van onze leden staat altijd op het eerste plan.

Rest mij iedereen sterkte te wensen in deze bijzondere en voor ons land ongekende periode waarvan ik hoop dat wij die allen in goede gezondheid zullen doorstaan.
Gelukkig hebben we een hobby die virusvrij contact mogelijk maakt en houd. Wij gaan dan ook door met de wekelijkse rondes op 2 en 6 meter.

Namens het bestuur van afdeling 02 Amstelveen
Andor PA9D
Voorzitter

“When all else fails, HAM radio!”

A02 Amstelveen en COVID19

Beste leden,

We leven in ongekende omstandigheden, een rare wereld en bijzondere maatregelen die niet passen bij een open land in vredestijd.
We zullen met de situatie moeten dealen zo goed en kwaad als het gaat en met in acht neming van gezondheid en (on)mogelijkheden.

Het bestuur houd alle ontwikkelingen scherp in de gaten en overlegt, virtueel natuurlijk, zodra er wijzigingen zijn in wat de regering aan regels oplegt.

Voor nu hebben wij het volgende afgesproken over de komende activiteiten:
• Vooralsnog gaat de club avond op 14 april door, echter hangt dit sterk af van het feit of de Meent dan open is of niet. In de week van 6 april nemen wij een definitief besluit hierover.
• Deze avond zou de bespreking worden van de VR stukken, omdat de VR is verplaatst wordt het een eyeball QSO avond.
• De buiten activiteit 200 jaar Uithoorn op 9 mei 2020 gaat vooralsnog gewoon door, wij blijven de voorbereidingen daarvoor doen en vragen jullie ook te kijken waarin jullie daarmee kunnen assisteren.
• Voor de clubavonden van mei en juni nemen we uiterlijk een week van tevoren een beslissing of deze doorgaan of niet, ook dat hangt sterk af van de maatregelen die de gering afkondigt en of de Meent open is of niet.

Voor iedereen is dit een lastige tijd, gelukkig hebben we een hobby waarbij er geen besmetting kan plaatsvinden en we toch in contact kunnen blijven.
Maak vooral gebruik van onze huisfrequentie 145.400 MHz en meld je in bij onze wekelijkse 2m en 6m rondes. Zo houden we toch nog een beetje contact en onze hobby levend.

Rest mij jullie allen veel sterkte en gezondheid te wensen.

Namens het bestuur,
Andor PA9D – voorzitter

PI4ASV wordt tijdelijk PI45ASV

Van het bestuur

Op zondag 26 april 2020 bestaat onze afdeling 45 jaar.
Om dit te vieren zullen we voor alle rondes en andere activiteiten van het clubstation tussen maart en december 2020 de call PI45ASV gebruiken.
Wij plannen ook nog wat on-air activiteiten voor dat weekend.
Gezien de COVID19 crisis zullen we geen eyeball evenement houden om dit 9de lustrum te vieren.

Meld je vooral een keer in op onze 2m en 6m ronde.
Elke woensdag en zondag om 21:00 op 145.400 MHz en 51.500 MHz (woensdag op 2m en en zondag op 6m).