Radiozendelingen op de Zelfbouwtentoonstelling in Apeldoorn

Temidden van de vele interessante radiotechnische ontwerpen van leden die er plezier in hebben zelf iets te ontwerpen, troffen we ook de promotors aan van het BTTF-programma, bij vele al bekend van de diverse lezingen in het land. Geert Paulides, PA7ZEE, toonde weer een compleet assortiment van ludieke ontvangertjes en oefenmateriaal voor de jeugdopleiding. Dat niet alles persé hoeft te worden gemonteerd op een gevouwen stuk aluminium is te zien op de foto van een ingenieuze goed werkende zendontvanger, een in een sigarenkistje ondergebracht goed werkend toestel waarmee al menige verbinding is gemaakt. Een opvallend detail is wel, dat Geert zelf geen sigaren rookt

  De sigarenkist TRX   A02-jeugdleden actief in de stand van Geert

Een paar stands verder stond PA3HDY Piet van Schagen, ook al geen onbekende, die voor de aardigheid de Synchrodyne uit 1947 weer eens in elkaar had gezet. Een wonderlijke detectiemethode met een Cowan-modulator (enigszins te vergelijken met een ringmodulator), Een op eenvoudig wijze minuscuul gebouwd apparaat met slechts één ECC82, wat vroege herinneringen opriep bij veelal oud-abonnees van het tijdschrift Radio Electronica. De belangstelling daarvoor was zo groot dat een der aanwezigen ter plaatse het schema natekende, terwijl even verder op de stand de schema’s en beschrijving voor het meenemen lagen. Op de foto is te zien dat niet alleen het schema werd nagetekend maar ook doorlopend zaken werden gefotografeerd. Het was overigens een heel gezellige dag mede door de perfecte organisatie.

Piet's Synchrodyne   Effe natekenen

Ook Bert PE1DHR leverde enkele plaatjes met kanttekeningen:

    Overzichtsfoto van de hal.   Wie bent u eigenlijk?

Foto van de hal waarop goed zichtbaar hoe druk het er om ca. 10.00 uur al was.
Later was er helemaal geen doorkomen meer aan.
Bij de stand van Gyula (L) en Piet waarvan de laatste na 5 jaar nog steeds vraagt als ik hem gedag zeg: ” Wie bent U eigenlijk?”

De kraam van Henk Askes   PA7ZEE en de jeugdleden Samuel en Carl.

Mijn favoriete kraam, de stand van Henk Askes, en PA7ZEE met kleinzoon Samuel (L) en Carl (R), jeugdleden.

Knutsels in pepermuntdoosjes ...   ... en knutsels in visblikjes.

Enkele voorbeelden van wat Geert zoal gebrouwen heeft.

PB2BN met spoek voor Bert.   Bij de spoel behorende rijm.

Ben had zichzelf een geintje beloofd nadat hij, na jaren zeuren van mijn kant en een faliekante mislukking om het zelf te doen, eindelijk een spoel voor me gemaakt had. Erg leuk idee, dank dank. Vooral leuk dat het op rijm was gezet.