Velddagen 2004 een succes

De locatieOns velddagterrijnDankzij coördinator Maarten, de inbreng van Fred Tokkie, de catering van Geert, de inzet van de operators, de assistentie bij de opbouw en ongekende sponsoring, spreken deelnemers èn bezoekers over een geslaagde en unieke gebeurtenis!

Over de gemaakte verbindingen, of resultaten zo u wilt, is (nog) niets te melden. De secretaris probeert wijs te worden uit de diverse logboeken en kladblaadjes. Neen, wij zijn geen doorgewinterd conteststation. Geen computer in de buurt, alles handwerk.
We gingen ook niet voor de beker. Plezier en gezelligheid stonden voorop.
Het enige wat we wellicht gemeen hadden met die “contest cracks” was dat we onder minder primitieve omstandigheden opereerden dan je op velddagen eigenlijk mag verwachten.

Vrijdagmiddag werdt onder toeziend oog van de voorzitter het onderkomen op zijn plaats gezet. De unieke “antennemast” is kort daarvoor al in positie gebracht. Veiligheidshalve werden de aggregaten maar achter slot en grendel gehouden.

Zaterdagochtend was het bewolkt en stond er een stevige bries, maar wel droog. Toen de opbouwers en deelnemers met de spullen arriveerden, werden eerst de aggregaten, vier stuks van 8 kVA elk, door enkele sterke jongens op hun plaats gezet

Bert PE1DHR verzorgde de eerste koffieronde en gaf te kennen om later naar 28 meter hoogte te willen om de wereld eens op een andere manier te bezien. Bert hield woord en samen met Fred ging hij de hoogte in.
Zo naar beneden kijkend, is het niet verwonderlijk dat er niet méér liefhebbers waren voor deze attractie.
De trip leverde wel een aantal unieke plaatjes op.  Richting noord-oost was duidelijk het dak van de Amsterdam Arena te zien en in het noorden o.a. de Rembrandt-toren aan de Weesperzijde in Amsterdam.

De top van de “mast” droeg van boven naar benedende antennes voor 70 cm, 6 m, 2 m en onder de bak: VERON-vlag, delta loop voor 40m en de dipool met open voedingslijn.

Bij het krieken van de dag vroeg bewaakster en mascotte Gipsy zich af waarom die malloten nog steeds binnen zaten. Uiteindelijk weet zij de nachtwerkers zover te krijgen om samen van de ochtendzon te genieten.

Hoewel menigeen verbaasd kijkend voorbij fietste, werkte het “Radio”-bord toch uitnodigend en hebben we menig geïnteresseerde te woord kunnen staan.