2e prijs in de klasse MULTI-SINGLE-CWVelddagen 2005

5 kVA aggregaatWind, wolken, een beetje nattigheid, een spaarzaam zonnetje en matige condities maar wel reuze gezellig.
Volgens onze onvolprezen coördinator PE3WIM hebben we, ondanks die soms dreigende wolkenluchten en een wat gestoorde boer, ook dit jaar weer twee leuke dagen gehad.

Mede namens Maarten (PE2MD) dankt Wim dan ook iedereen die daaraan een bijdrage heeft geleverd. In het bijzonder Jan Meijer voor de wagen met toilet, Imtech Infra voor het aggregaat, de brandstof en het aardmateriaal en Wim (PA3ALG) voor de maaltijden.

Dit jaar geen 32 kVA aan aggregaten, maar een bescheiden 5 kVA exemplaar, ruim voldoende voor de gebruikte transceivers en het onmisbare koffiezetapparaat.

CW Contest StationDe operators waren minder te spreken over de condities op de hogere banden, waardoor de verbindingen beperkt bleven tot de banden zoals in onderstaande tabel weergegeven.


Toch goed voor een 2e prijs in de klasse MULTI-SINGLE-CW.
Deze prestatie komt vooral op conto van PA2W en PA2CW, al hebben we ook PA3CUP en PH4TNX met de sleutel actief bezig gezien.

Ook de contest-computer vertoonde kuren, wat PA1TO heel wat uurtjes gekost heeft om de vereiste log sheets te genereren alsmede de ADIF-bestanden voor het logboek van PI4ASV. Bedankt Theo!

Band Verbindingen Afstand / Multipliers
6 m 19 3900 km
20 m
363 28
40 m 320 24
80 m 186 11
160 m 132 6